- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Tim Robbins: Sunt foarte fericit să fiu în România
Actorul, câştigător a unui Oscar şi a două Globuri de Aur, a declarat, joi, la Sibiu, unde participă la Festivalul Internaţional de Teatru, că este foarte fericit să fie în România şi că este încântat de Sibiul cu străzile înguste, medievale.
Actorul Tim Robbins a declarat, răspunzând întrebărilor presei, că este foarte fericit să fie în România, că este încântat de Sibiul cu străzile sale înguste, medievale şi că este onorat de faptul că va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor, alături de alţi mari actori ai lumii.
„Sunt foarte fericit să fiu în România. Ospitalitatea este minunată, oamenii cu care ne-am întâlnit sunt minunaţi, actorii sunt foarte talentaţi şi totul este extraordinar. Sunt pentru prima dată în România şi descopăr lucruri. Este minunat să fiu în acest Festival pentru că este bine să fii într-un festival internaţional, unde întâlneşti oameni din întreaga lume. Dar să fii în acest teatru, care este atât de vechi şi care are atâta istorie, este o mare onoare”, a declarat Tim Robbins.
Tim Robbins va prezenta, vineri, în calitate de regizor, piesa „Visul unei nopţi de vară”, despre care actorul a sus că este una cu elemente simple, la fel ca acelea din vremea când a piesa a fost scrisă de William Shakespeare.
„Prima dată am făcut spectacolul fără buget. Cum creezi o pădure fără efecte speciale? Am folosit limbajul trupului. Elementele sunt foarte simple, aşa cum cred că a fost pe vremea lui Shakespeare. Pe vremea aceea nu exista tehnologia modernă pentru a crea iluzii prin tehnologie. Pentru mine, adevăratul teatru este ceea ce pot face actorii, în esenţa lor şi simplitatea acestor lucruri. Nu sunt un fan al spectacolelor create cu lasere şi scenografii mari şi scumpe. Cred că teatrul trebuie să poată fi interpretat de oricine şi ar trebui să fie un lucru pe care ţi-l permiţi, ceva la care publicul are acces. Dacă ieşi din Colegiu şi vrei să faci un spectacol, creativitatea ta şi imaginaţia trebuie să fie capabile să creeze magie pe scenă şi nu să te bazezi pe efecte speciale”, a declarat actorul devenit regizor.